Aktuelnosti

događaji, dešavanja, aktivnosti i druge novosti

.

Javni oglas za prijem radnika

Javno komunalno preduzeće „Sapna“ d.o.o.
Sapna
Broj: 04-08-408-2/24
Datum: 07.06.2024. godine


Na osnovu člana 57. Statuta Javnog komunalnog preduzeća “Sapna” d.o.o. Sapna, člana 4. Pravilnika o radu u JKP “Sapna” d.o.o. Sapna i člana 4. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Tuzlanskom kantonu (“Sl. novine Tuzlanskog kantona”, br. 4/19, 4/20, 11/20 i 05/21), te na osnovu Odluke direktora JKP „Sapna“ d.o.o. Sapna, broj: 04-08-408/24 od 07.06.2024. godine, raspisuje se:

Obavijest o odvozu smeća tokom Bajrama

Obavještavamo korisnike usluge odvoza komunalnog otpada, da se prvog i drugog dana Ramazanskog bajrama (srijeda i četvrtak) neće vršiti odvoz komunalnog otpada.

Po vanrednom rasporedu, u petak (12.04.2024.) će se vršiti odvoz komunalnog otpada iz Zaseoka, Nezuka, Donjeg Zaseoka i Baljkovice, a iz preostalih naselja prema ustaljenom rasporedu naredne sedmice.

Molimo korisnike da komunalni otpad drže u posudama i da iste iznesu na sabirna mjesta u navedenim terminima.

Bajramska čestitka

Svim građanima islamske vjeroispovijesti a posebno našim korisnicima čestitamo Ramazanski Bajram

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

 

Obavijest o isključenju dužnika

JKP „Sapna“ d.o.o Sapna obavještava korisnike koji nisu izmirili svoje dospjele obaveze za komunalne usluge ili nisu sklopili sporazum o odgođenom plaćanju sa ovim javnim preduzećem, da će radnici JKP „Sapna“ d.o.o Sapna vršiti isključenja sa vodovodne mreže.


JKP „Sapna“ d.o.o Sapna je u proteklih godinu dana više puta nesavjesnim i neodgovornim korisnicima slalo Opomene za izmirenje duga i mogućnost dogovora (sklapanja sporazuma).
Ovom prilikom, još jednom molimo sve one korisnike koji nisu izmirili svoja dugovanja za komunalne usluge, da to učine čim prije, a najkasnije do 29.12.2023. godine, ili da što prije dođu u prostorije JKP Sapna d.o.o., radi postizanja dogovora o načinu otplate dugovanja (sklapanja sporazuma), na obostrano zadovoljstvo.


Korisnici koji do 29.12.2023. godine ne izmire dospjela dugovanja ili ne zaključe sporazum o odgođenom plaćanju sa preduzećem, će biti isključeni sa vodovodne mreže dok ne izmire dugovanje, a sve u skladu sa članom 16. stav 4. Zakona o komunalnim djelatnostima TK-a.


Isključenja sa vodovodne mreže vršit će se počev od 03.01.2024. godine.

Obavijest za korisnike iz naselja Sapna i Kraljevići

Obavještavamo korisnike općinskog vodovoda za naselja Sapna i Kraljevići, da će u narednim danima dolaziti do povremenih prekida u snabdijevanju vodom, posebno visinskih zona, zbog izvođenja radova na novom vodozahvatu EBS-1 Skenderuša.

Izdašnost izvorišta Vrelo/Ploče/Kalilo i dalje je ispod minimuma zbog dugog sušnog perioda. Snabdijevanje korisnika u ovim naseljima od početka ljeta se vrši najvećim dijelom zahvatanjem vode iz nove bušotine EBS-1 Skenderuša, kao i pomoćnim cjevovodima iz Kobilića i Vitinice.
 
Zbog planiranog nastavka izvođenja radova na vodozahvatu EBS-1 Skenderuša, od strane izvođača “Elcom” doo Tuzla, u narednim danima neće se vršiti zahvatanje vode iz glavne bušotine koju je do sada koristilo JKP “Sapna” d.o.o.
 
Stoga raspoložive količine vode u narednim danima vjerovatno neće biti dovoljne za snabdijevanje svih korisnika ovog vodovoda i dolazit će do povremenih prekida u vodosnabdijevanju iz navedenih razloga, koje će potrajati do poboljšanja hidrološke situacije izvorišta Vrelo/Ploće/Kalilo u Sapni.
 
Molimo korisnike za razumijevanje.

Obavijest za korisnike općinskog vodovoda u Godušu i Vitinici

Obavještavamo korisnike općinskog vodovoda Vitinica i Goduš, koji se snabdijevaju sa tirolskog vodozahvata Orlovski potoci u Majevici, da na osnovu rezultata posljednjih  fizičko hemijskih i mikrobioloških analiza uzoraka vode, koji su uzeti iz područnih škola Goduš i Vitinica od strane Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, voda u ovim vodovodima ne zadovoljava uslove Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće („Sl. glasnik BiH: 40/10, 30/12 i 62/17).

Molimo korisnike da vodu prije upotrebe za piće prokuhaju u trajanju od 10 minuta.
O rezultatima ponovljenih analiza vode na ovim vodovodima korisnici će biti blagovremno obaviješteni.
 

Svim građanima islamske vjeroispovijesti a posebno našim korisnicima čestitamo Ramazanski Bajram

Bajram Šerif Mubarek Olsun!