Obavijest za korisnike iz naselja Sapna i Kraljevići

Obavještavamo korisnike općinskog vodovoda za naselja Sapna i Kraljevići, da će u narednim danima dolaziti do povremenih prekida u snabdijevanju vodom, posebno visinskih zona, zbog izvođenja radova na novom vodozahvatu EBS-1 Skenderuša.

Izdašnost izvorišta Vrelo/Ploče/Kalilo i dalje je ispod minimuma zbog dugog sušnog perioda. Snabdijevanje korisnika u ovim naseljima od početka ljeta se vrši najvećim dijelom zahvatanjem vode iz nove bušotine EBS-1 Skenderuša, kao i pomoćnim cjevovodima iz Kobilića i Vitinice.
 
Zbog planiranog nastavka izvođenja radova na vodozahvatu EBS-1 Skenderuša, od strane izvođača “Elcom” doo Tuzla, u narednim danima neće se vršiti zahvatanje vode iz glavne bušotine koju je do sada koristilo JKP “Sapna” d.o.o.
 
Stoga raspoložive količine vode u narednim danima vjerovatno neće biti dovoljne za snabdijevanje svih korisnika ovog vodovoda i dolazit će do povremenih prekida u vodosnabdijevanju iz navedenih razloga, koje će potrajati do poboljšanja hidrološke situacije izvorišta Vrelo/Ploće/Kalilo u Sapni.
 
Molimo korisnike za razumijevanje.

Štampa   E-mail